Over ITAC 

Independent Travel Agents Combination

Independent Travel Agent Combination (ITAC) is een inkoopcoöperatie van zelfstandige, onafhankelijke reisbureaus en is opgericht in 1984. Het bestuur van ITAC bestaat uit enkele leden en een extern manager. Per 1 oktober 2021 heeft ITAC 25 leden met 30 vestigingen in heel Nederland.  ITAC wil door middel van haar activiteiten een bijdrage leveren aan een gezonde bedrijfsvoering van de onafhankelijke reisagent. Daarnaast werkt ITAC aan verbetering van het imago en verdere ontwikkeling van de reisbranche.

Als agentenvereniging richt ITAC zich primair op de reisagent die reisverkoop als hoofdactiviteit heeft. Daarnaast kent ITAC ook leden die naast hun reisagentschap ook touroperatoractiviteiten hebben. Om als lid tot de coöperatie te kunnen toetreden dient onder meer sprake te zijn van het zelfstandig en onafhankelijk voeren van reisbureau activiteiten. Onafhankelijk wil in dit geval zeggen: het niet behoren tot een keten van reisbureaus die eigendom zijn van enige reisorganisatie in Nederland of daarbuiten.

De reisbureaus aangesloten bij ITAC benaderen uw wensen persoonlijk en zijn onafhankelijk. Die onafhankelijkheid garandeert het beste advies. De zeer deskundige en ervaren medewerkers hebben maar één doel; service verlenen. Boeken van uw wens is voor hen een plezier en het kan veelal ook online. Alle reisbureaus aangesloten bij ITAC zijn lid van de ANVR, deelnemer in het SGR en aangesloten bij het calamiteiten fonds.